×

Błąd

Błąd krytyczny rozszerzenia [sigplus]: Dla folderu galerii obrazów 2018_2019/31_kulczyk_szkolenie oczekiwana jest względna ścieżka do folderu startowego określonego w konfiguracji rozszerzenia w zapleczu systemu Joomla!.

Drukuj

Błąd krytyczny rozszerzenia [sigplus]: Dla folderu galerii obrazów 2018_2019/31_kulczyk_szkolenie oczekiwana jest względna ścieżka do folderu startowego określonego w konfiguracji rozszerzenia w zapleczu systemu Joomla!.

4 wwwW dniu 29.01.2019r. kolejna grupa nauczycieli wzięła udział w warsztatach w ramach projektu „Żółty talerz”, który odbył się w Pracowni Efektu Domina w Warszawie. Tematem przewodnim były „Ogólne zasady żywienia dzieci – co zrobić żeby było lepiej”. Warsztat składał się z dwóch części: teoretycznej i praktycznej. W części teoretycznej pani dr inż. Joanna Myszkowska-Ryciak z Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie wyjaśniała kilka problemów:

dlaczego jest tak trudno żywić dzieci, jakie błędy najczęściej popełniane są w żywieniu dzieci, kto odpowiada za żywienie dzieci i w jaki sposób można to zmienić. Przedstawiła również nową piramidę żywieniową obowiązującą od czerwca 2018 roku. Po wykładzie rozpoczęła się część praktyczna na której uczestnicy szkolenia przyrządzali potrawy pod okiem azjatyckiej restauratorki. Były to m.in.: zupa krem z buraka, azjatycki rosół, hummus, chlebek lawasz, shakshouka oraz dwa desery: mus czekoladowy z owocami i deser z nasionami chia.

{gallery}2018_2019/31_kulczyk_szkolenie{/gallery}